Dag 12 tot Reims

Dag 12
21,6 km van Lalobbe naar Chateau-Porcien
Na een uitgebreid en gezellig ontbijt met het Nederlands koppel  vertrekken Griet en ik samen richting Chateau-Porcien. Het landschap veranderd, minder bossen, veel weiden maar meer en meer grote akkers. Onder de overdekte marktplaats van Waseigne nemen we onze eerste stop en bij ons vertrek zien we in de verte een windmolenpark. Tijdens onze picknick op de trappen van het gemeentehuis van Justine-Herbigny komen we een Nederlandse pelgrim tegen die naar Compostella stapt. Ongeveer 5 km voor Chateau -Porcien nemen we nog een stop onder de windmolens  (intussen meer dan 10 km verder) . Griet stapt verder om de gite te reserveren en ik rust nog wat uit in de zon. Het enige restaurant in het dorp was gesloten, dus kochten we iets in de winkel en aten dit op in de enige bar. We deelden onze kleine gite met een Nederlandse dame en haar fiets. Zij volgde een week de voetweg naar Compostella met haar fiets.
Dag 13
22,5 km van Chateau-Porcien naar Bazancourt.
Ik heb met Griet afgesproken dat ik haar route neem zodat we samen naar Bazancourt stappen . Na 8 km stoppen we in een dorpje om een appelpauze te nemen in de zon op de trappen van het gemeentehuis. Nog voor we neerzitten werden we door 2 dames uitgenodigd een kop koffie te drinken. Dit hebben we maar al te graag aangenomen. Ze vertelden ons dat ze bloemen gingen planten in het kader van “village fleuris” . Ze waren beide gemeenteraadslid en vertelde ons wat over de geschiedenis van hun dorp. Na onze picknick ging Griet verder op haar eigen tempo ( ik sukkel al een tijdje met mijn voet) en ze zou een bed reserveren in de plaatselijke gite. De gite was verhuurd zodat we op zoek gingen naar een hotel. We vonden een kamer in een net hotel (waar men niet in de wasbak mag plassen). Spijtig maar het restaurant was weer gesloten. We hebben dan maar een kebab gegeten wat smaakt als je honger hebt.

 

Dag 14
18,5 km van Bazancourt naar Reims
’s morgens ging het nog altijd niet beter met mijn voet en het is dankzij Griet dat ik de moed heb gehad verder te stappen tot Reims. Ze stapte speciaal trager voor mij en stopte ook sneller als wat ze gewoon was. We stapten weer heel de dag door open velden maar hebben nog geen wijnranken gezien. Bij onze aankomst in Reims bezochten we de kathedraal en checkten in bij de JHB. Griet deed onze was en ik ben maar naar de dokter gegaan. Eindelijk een warme maaltijd in het restaurant van de JHB.

Dag 15 Baaldag
Uitslag gekregen van mijn voet. Tendinitis en een cyste. Zeker 10 dagen rust en de cyste verder laten onderzoeken. Voorlopig stopt mijn tocht in Reims en ik hoop binnen 14 dagen verder te stappen. Ik neem morgen de TGV richting Brussel.
Griet stapt intussen verder richting Compostella. Ik zal ze zeker volgen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

5 Responses to Dag 12 tot Reims

 1. Ann Vereertbrugghen schreef:

  Spijtig van je voet hoop dat je tocht verder kunt zetten maar rust nu maar gr aan Guido Ann en Gilbert

 2. Myriam schreef:

  Dag Agnes. We zitten hier met de vakantiefietsers nog wat na te genieten en toevallig leest Ann op Fb dat je terug komt.
  We zijn verschoten echt waar. Hopelijk is de ontgoocheling niet te groot. Groeten v martine door cyrilla pierre en de anderen hebben we uitgebreid over uw tocht verteld

 3. Vermincksel ERIK schreef:

  ach Agnes,

  Jammer. Ik wens je een goed herstel. Hopelijk kan je je tocht hervatten. Laat het voldoende genezen vooraleer je verder trekt. Laat je goed soigneren door Guido, die hopelijk thuis is … Groetjes Erik

 4. Ann Potvin schreef:

  Dzu Agnes,
  dat is toch wel misère.. Jammer.. maar het is wel belangrijk om eerst wat te rusten. Geniet maar wat van de verpleegster – capaciteiten van Guido 😉
  tot binnenkort?
  groetjes
  Ann

 5. frieda schreef:

  Hej Agnes,amaai d’as brute pech éh !Hopelijk is het binnen 14 dagen terug in orde !!!
  misschien heeft Guido het je al verteld,maar ik zit dik in de lappenmand,heb een humerusbreuk opgelopen op 4 april,kan dus niet mee op fietsvakantie in juni,vandaag start ik met kine,revalidatie gaat maanden duren (aldus de specialist)maar hoop dat ik daarna weer lustig kan rond fietsen ,in ,en op de heide !!!!!!!!!!!!!!
  Héél veel groetjes en …………….VLUG WEER OP DE BEEN(voet)!!!!!!
  frieda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *