Dag 9 tot 11

Dag 9
Zoals het hoort bij een pelgrimstocht ben ik deze morgen naar de H. Mis geweest. In de namiddag wat gerust en ’s avonds heb ik de gite gedeeld met Griet, een dame uit Leuven maar afkomstig van Halle. Ze stapt ook naar Compostella.

 

GDag 10
19.3 km van Rocroi naar Lonny
Als ik deze morgen naar de bakker ging was de verrassing groot toen ik Rud en Griet tegenkwam. We hebben samen ontbeten in de gite en dan zijn Griet en ik samen te voet vertrokken richting Sormonne, de volgende stopplaats. We hebben genoten van het samen wandelen in de mooie natuur, na een goed uur stappen hebben we een peer gedeeld en onze weg verder gezet. Rud en Griet hadden me verrast op een lekkere picknick zodat we er sterk opstonden om verder te stappen. Ik had geen slaapplaats gereserveerd en gelukkig was Rud eens gaan kijken en stelde hij vast dat de auberge die in mijn gids staat, gesloten is. Hij is voor mij gaan zoeken naar een andere auberge maar die was volzet. In de hof stond een caravan en na een beetje aandringen mocht ik daarin slapen. De verrassingen konden niet op, een aperitief met kaas, salami en een duvel stonden op me te wachten in een parkje in Lonny. We hebben nog wat genoten van her zonnetje en ’s avonds heeft Rud nog getrakteerd op een avondmaal waarna we afscheid hebben genomen. Bedankt Rud en Griet.

Dag 11
26 km van Lonny naar Lalobbe
Deze morgen was het hard aan het regenen maar als ik vertrok was het al gestopt. Doordat ik gisteren een beetje uit de richting was gelopen moest ik terug naar Sormonne om mijn weg te vervolgen. Vanaf daar was het weer genieten van de natuur samen met de koeien, schapen en paarden in de wei. In Signy l’abbaye ben ik een koffie gaan drinken in het hotel waar we hebben geslapen als we naar Compostella zijn gestapt. Tijdens mijn picknick werd ik aangesproken door een Pool die al jaren in Frankrijk verblijft, hij vertelde mij dat heel wat polen te voet naar Compostella stappen en de laatste km. Op hun knieën doen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen enkele Pool dit heb zien doen 6 jaar geleden maar ik heb het hem niet gezegd. Vandaag slaap ik weer samen met Griet uit Halle bij een Nederlands koppel. Na een lekkere maaltijd in de plaatselijke bar hebben we nog gezellig zitten babbelen bij de kachel.

Mijn caravan in de tuin van restaurant Le Chat a Deux Tetes

Stadhuis van Signy l’abbaye 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *