Dag 6 tot 9

Dag 6
26,5 km van Mettet naar Neuville
Deze morgen me 2 eitjes gekookt die ik gisteren gekocht heb bij het oud koppel die de kampplaats verhuurde. Samen met het witte paard heb ik genoten van mijn ontbijt. Vroeger zeiden ze bij ons thuis dat een wit paard je naar het zothuis van Geel brengt maar dit paard moet ook gedacht hebben dat ik goed zot ben. Vandaag heb ik vooral langs velden gestapt wat ook nooit verveeld, het koolzaad komt mooi in bloem. Rond de middag kwam ik een man tegen die in 2010 van Saint-Abin (Florennes) alleen te voet naar Compostella is gestapt. Hij vertelde me dat hij vanuit Rocroi bijna nooit alleen was. Hij wandelde vooral langs grote banen en niet langs boswegen omdat hij dan meer volk tegenkwam.
Het weer was prachtig ik heb genoten van het zonnetje tijdens mijn picknick en appelpauze.
Rond 16 uur ben ik aangekomen bij Stefaan en Magda. Magda heeft me getoond hoe ze nu 20 koeien gelijktijdig kan melken in hun nieuwe loopstal. Ze melkt alle dagen +/-285 koeien. Stefaan was op het veld tot het donker werd. We hebben laat samen gegeten en daarna bij een goeie Chimay gebabbeld over de kinderen, de familie, het leven op de boerderij, enz..

Het witte paard in de ochtendzon

Mijn eerste zelfgemaakte ontbijt

Dag 7
24 km van Neuville tot Brûlé-le-Pêche
Het leven op de boerderij is hard, om 5.30 uur hoorde ik al lawaai. Ik heb het niet aan mijn hart laten komen en me gewoon gedraaid. Enkele uren later heb ik samen met Stefaan een tasje koffie gedronken en hij is terug aan het werk gegaan en ik heb mijn weg verder gezet. Weet je dat de weg van bij Stefaan tot Couvin 13 km is met de wagen en te voet 17,5 km. Ook vanuit Couvin naar Rocroi is 5 km verder te voet. Je kan natuurlijk naast de vrachtwagens lopen i.p.v. door de bossen.
Als ik aankwam in Couvin was er op de hoek van de straat een frietkot, dus de laatste dag in België een lekker pak fritten met stoofvlees gegeten. Vandaar verder naar Regine waar ik enkele huizen eerder werd opgewacht door haar vriendin Nele die nieuwsgierig was naar mijn verhaal. Wat 3 vrouwen onder elkaar vertellen willen jullie niet weten.

En of dat gesmaakt heeft

Samen met mijn neef Stefaan

Dag 8
14 km van Brûlé-le-Pêche naar Rocroi
Samen met Regine ontbeten en daarna ben ik Nele gaan halen die me 3 km op de weg zette in de bossen van Couvin. Juist voor de grens met Frankrijk begon het te regenen en kon ik gelukkig schuilen in het laatste Belgisch café voor de grens . De mannen aan de toog lachte als ik een duvel bestelde. Ze kropen zelfs op hun knieën als ik buiten ging maar van 1 duveltje ben ik niet zat.
In Rocroi sliep ik een recent pelgrimshuis waar ik samen met Alice een Nederlandse dame die naar Compostella loopt (de Nederlanders stappen niet maar lopen) het huisje deelde. We kookte en aten samen, deelde ons eten en onze drank. Morgen neem ik een rustdag waar ik aan toe ben.

Het domein van Regine

 

Mijn nieuwe vriendin Nele

Zie ik er niet goed uit ?

Dag 9
Rustdag gewoon niks doen

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *