Dag 3-4-5

21 km van Maleizen naar Court-Saint-Etienne
Na een H.Mis en de zegening van de pastoor trok ik verder naar Rosières met zijn mooie boerderijen. De GPS stuurde me door de bossen en zo kwam ik bij ‘Le Chateau De Ronceval’ volgens de inwoners met een viese Prins maar die heb ik niet gezien.
Ik wandelde verder door de velden en weer stond ik voor een kasteel. Mijn weg liep verder door de bossen en stipt op tijd stond ik bij Michelle en Vincent.

28 km van Court-Saint-Etienne tot Jemeppe-Sur-Sambre

Na een goed ontbijt nam ik afscheid van Michelle. Vincent was al weg naar zijn bedrijf juist naast de deur. Gisteren een leuke avond gehad met 2 interessante mensen. Vincent heeft een drukkerij samen met zijn broers en is gespecialiseerd in het maken van kalenders, Michelle is musicus. Zij heeft jaren les gegeven aan de academie, geeft nu nog privéles piano en zingt in verschillende koren.
Deze morgen vertrok ik in de regen en er vielen zelfs sneeuwvlokjes uit den hemel. Laat in de voormiddag doorbrak de zon de wolken en ik genoot van de dampende velden . Ik kon mijn appelpauze nemen onder een afdakje en picknicken bij een kapelletje onder de linde. Weer stel ik vast dat de Waalse rijkdom verder verloren gaat : vele kastelen en grote boerderijen liggen er maar verloederd bij.
Met slapen zoeken had ik geluk en ik slaap in de parochiezaal op de grond.
22km van Jemeppe-Sur-Sambre tot Mettet
Als ik deze morgen wakker werd scheen de zon in mijn grote slaapkamer. Het was de eerste morgen dat ik zelf voor mijn ontbijt moest zorgen. Gauw naar de bakker (een broodje kost hier bij de warme bakker 1,35 €) mijn koffie gemaakt evenals thee voor onderweg. De eerste kms over asfalt want de bossen rond Jemeppe-Sur-Sambre zijn allemaal privé, er zijn ook grote glasfabrieken aan de Samber waar ik niet door kon. Na 4 km kwam ik opnieuw op de GR. De vogeltjes floten en mijn dag kon niet meer stuk. De laatste kms waren saai over een oude treinbedding. Ik verliet hem effen en genoot van mijn picknick aan Etang de Bombois. Ik wist dat er een camping was in Mettet maar het was te koud zodat ik op zoek moest naar overnachting. Eerst  op de gemeente gevraagd en dan bij de pastoor die me bij een oud koppel bracht met een slaapzaal in een ouderwets kamphuis.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Response to Dag 3-4-5

  1. griet Vereertbrugghen schreef:

    Je hebt al mooie plekjes gezien maar ook het spijtige leven in België dat bossen zo maar worden afgesloten op een wandelweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *