glamour en glitter

Tussen Gwalior en Guna liggen bitter weinig hotelletjes die aan onze hygiënische vereisten voldoen … dan maar afstanden van 100 km en méér overbruggen in de hitte en de smog.  In Shivpuri  hadden we een mooi hotel op de website gevonden, vlakbij de ringweg.  Helaas moesten we vaststellen dat de foto’s op de websites vaak mooier ogen dan de werkelijkheid.  Bovendien werkte het hotel maar matig omdat men na 4 dagen nog steeds Diwali aan het vieren was.  Als je dan ’s morgens om 6.45 u een ontbijt besteld kan je misschien eten tegen achten en niet ontbijten is zeker geen optie als je z’n lange dagafstanden hebt.  De natuur rond Shivpuri was mooi en we reden er rakelings langs een nationaal natuurreservaat met Bengaalse tijgers. ’s Anderendaags een lange wat ééntonige rit naar Guna, vaak stoppen in een truckstop voor een frisdrankje, doch enkele kms voor het centrum van Guna zagen we een mooi hotel liggen met een lange oprit. Net wat we nodig hadden om een dagje rust te nemen. We dachten, dat is niets voor ons, doch de prijs was buiten alle verwachtingen en zeker betaalbaar voor het geboden comfort.  Het hotel heeft mooie grasvelden en die worden alle dagen benut voor één of ander feest.  Toen we er toekwamen werden we door een aantal meisjes uitgenodigd op een verjaardagsparty van een 18-jarige.  Alle jongens en meisjes kwamen uit de begoede burgerij en volgenden onderwijs in het Engels bij een broedergemeenschap, ze waren allen mooi gekleed. Tegen de vijven was de partij afgelopen en bouwde men volop voort aan het decor voor een baby-borrel ’s avonds, waar men 400 man verwachtte.  Mooi uitgedoste dames, verzorgde kinderkledij,  veel licht, veel eten … wat een verschil met de straatbeelden, maar ook dit is India.  Glamour en glitter op de vele feesten van de begoede burgerij.  ’s Anderendaags was er een “RING” feest, een beetje vergelijkbaar met een verlovingsfeest bij ons … zelfde scenario als de dag ervoor : mooie kleurige klederdracht, heren in een zijden maatpakje, veel kleurige versiering, veel bloemen, veel licht, veel vuurwerk, heel veel volk.  De hele ceremonie speelt zich af op een podium en alle geschenken worden daar naartoe gebracht en gezegend.   De derde dag van ons verblijf was er nog een klein “RING”-feest waar toch méér dan 250 mensen aanwezig waren.  Telkenmale werden we door één van de gastheren uitgenodigd om deel te nemen aan het feest en de dis.

Om persoonlijke redenen hebben we in Guna beslist om onze tocht hier voorlopig af te breken en naar België terug te keren.

Dit bericht is geplaatst in dagboek, Indiareis 2015. Bookmark de permalink.

4 Responses to glamour en glitter

 1. Frieda schreef:

  Hej Agnes en Guido ,
  Alles toch goed met jullie ?Hopelijk wel, maar ik vind het héél spijtig voor je dat je die spectaculaire tocht na zovele kilometers en zo dicht bij het doel (eindpunt )hebt moeten onderbreken !Ik wens jullie alle goeds ,en ik hoor of lees nog wel wat van jullie !!
  groetjes ,frieda

 2. jan , Gerda en Sofie schreef:

  Hallo Agnes en Guido , lees hier net dat jullie de reis vroegtijdig onderbreken .
  Spijtig , ik hoop dat het niets ernstig van aard is . Alvast dikke proficiat met jullie
  prestatie en hopelijk tot …. .

 3. lisette teirlinck schreef:

  zeer spijtig ,hoop dat het niet te ernstig is ,maar toch ne dikke proficiat;
  gr lisette

 4. Frank V. schreef:

  Hey gasten!
  Terug van mijn Nieuw-Zeelandreis wil ik jullie belevenissen verder opvolgen. En zie versteld: stop!? En dat na zo’n fantastische, onvergetelijke realisatie?!
  Ik hoop dat er niets onherstelbaars gebeurd is?
  Warme groet!
  Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *