leuke ontmoetingen (27)

Op de avond van de  voorlaatste dag van ons verblijf in Bishkek werd in het Hostel uitbundig Halloween gevierd.   Reeds een hele week voordien trof men de nodige voorbereidingen.  De avond zelf liep bijna iedereen er mooi geschminkt bij, en zie plots zagen we daar terug trekkers van verschillende nationaliteiten.  Er waren o.a. 2 vriendinnen, een Amerikaans-Cubaanse en een Canadese die tijdelijk in Almaty werken met een  regeringsprogramma, een Française, een Zwitser … maar de meest in het oog springende was zeker de Brit Edward, een jonge gast van 19 jaar die op een één wieler van 36 inch de wereld rondtrekt.  Hij vertrok van thuis en wil  2 jaar fietsen.  Hij vertelde ons zijn wedervaren.  Hij fietst zoveel mogelijk vlakke routes met een goed wegdek want hij kan maximaal 12% klimmen, waarvoor je al zéér krachtige beenspieren nodig hebt.   Hij is al gebeten door de één wieler-microbe sinds zijn 16 jaar en probeerde steeds grotere modellen te berijden.  Je kan hem  ook volgen op zijn prachtige website : www.worldunicycletour.com

Op de vlucht naar Delhi zat Agnes naast een Indisch chirurg van Kashmir, die ons een reeks foto’s toonde van belangrijke steden in India en probeerde ons te overhalen om naar Kashmir te komen.  Opvallend was dat hij van Calcutta alleen luxueuze flatgebouwen toonde, maar geen armoede. Hij gaf ons zijn visitekaartje en we mogen hem altijd bellen als we problemen zouden krijgen.  We spraken met hem ook uitvoerig over de kleinschalige projecten die Wanakkam in India sponsort.

Dit bericht is geplaatst in Indiareis 2015, Leuke ontmoetingen. Bookmark de permalink.

1 Response to leuke ontmoetingen (27)

 1. Georget en Andre Moyson -Borms schreef:

  Beste Agnes en Guido,
  Je ziet, we zijn jullie niet vergeten hoor ! Wij kijken regelmatig naar jullie website en kunnen mooi jullie reis en belevenissen volgen. Gelukkig zijn jullie gezond en wel reeds zo ver geraakt.
  Hier aan het thuisfront is alles OK.
  Groetjes en ” Chapeau ” voor jullie geslaagd avontuur !
  Georget en Andre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *