leuke ontmoetingen (11)

Net buiten Teheran stopten we onder een brug en onmiddellijk stopten er enkele Iraniërs die wat graag op de foto wilden en ons water aanboden.  De ontmoetingen langs de weg met de fruitmannen is ook altijd een leuke beleving.

Op weg naar de hoge bergpas stopte een vrachtwagenbestuurder en gaf ons 2 flesjes fris water en een 10-tal chocolaatjes.  Het was een welgekomen gift want het was bloedheet die dag.

Enkele kms voor de top van Irans hoogste bergpas werden we in de plaatselijk bar van een kippenboer binnengeroepen voor een cay.  We kregen er watermeloen en overvloedig veel druiven.  Geen van de mannen sprak Engels maar we konden ons toch verstaanbaar maken.

Op de top van de bergpas op 2.698 m hoog mochten we mee aanschuiven bij een Iraanse familie voor de thee.  We mochten zelfs blijven eten, maar ja dan geraak je de eerste twee uur niet weg.

In de afdaling hadden we een ontmoeting met een groep wegarbeiders die ons uitnodigden thee te komen drinken in hun werfkeet enkele kms verderop, wat we niet afsloegen.

Onderweg naar Sari stopte er plots een vrouw met een chique wagen  en bood ons fris water, appels en perzikken aan, een welkome gift op een bloedhete dag.

We stopten bij een fietsenmaker om onze banden vakkundig te laten opblazen.  Onze fietsen werden uitvoerig bekeken door de omstaanders … vooral de riem en het ophangsysteem van de zakken leek hen iets heel bijzonders.

De vele leuke ontmoetingen met picknickende families in de vele parken, waar ons altijd thee en water uit een thermos wordt aangeboden … maar we houden het altijd alleen bij de thee.

Leuke ontmoeting met stadsambtenaren in het park voor het stadhuis van Qa’em Shahr.  Een vrouw sprak ons aan in perfect Duits en we hadden er een leuke babbel mee.  Een man sprak ons aan in het Nederlands en vertelde ons dat hij een hele leuke tijd had beleeft in België toen zijn gezin 5 jaar in Gent woonde en zijn vader Gast-Professor was aan de Gentse Universiteit.

Met de hulp van een Engelssprekende Iranees vonden we onderdak in een klein hotelletje in Bandar-Gaz en poseerden we samen fier voor het hotel.

Dit bericht is geplaatst in Indiareis 2015, Leuke ontmoetingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *