de wondermooie rit naar BEYPAZARI

Na de zware en natte rit naar Nallihan wilden we het daags nadien wat rustiger aandoen.  De rit naar Beypazari was maar 59 km lang langs de 4-vaksweg nr 140 en de stad lag amper 50 m hoger dan Nallihan.  Na een fel klimmetje volgde een lange langzame afdaling en opende zich een wijds panorama van tafelbergen met mooie gekleurde gesteenten en duidelijke breuklijnen.  We reden verder richting Beypazari  en de rotsen veranderden in een prachtig maanlandschap van felgekleurde rotsen met mooie breuklijnen. 

Net voor het dorpje Davutoglan kwamen we aan een meer dat het einde vormt van het Sariyan Baraji-stuwmeer.  De felgekleurde rotsen met hun breuklijnen weer-spiegelden zich op het glanzende wateroppervlak.  Het meer zelf is een paradijs van vogels en staat bekend als het “Davutoglan Kus Cenneti” , één van de belangerijkste vogelreservaten in Turkije : méér dan 200 vogelsoorten leven en broeden hier in een beschermde omgeving.  Een uitzonderlijk prachtige omgeving om een dagje te vogelspotten.  We dachten ons tentje hier op te slaan maar door een nakend onweer moesten we verder fietsen. 

Enkele kms verder reden we het dorpje Davutoglan in en installeerden ons op een terras waar helaas geen thee te verkrijgen was.  Een arbeidster van de gemeente kwam ons uitnodigen om bij haar thuis, 20 m lager, cay te komen drinken.  We maakten er kennis met haar gezin dat ijverig het avondmaal aan het voorbereiden was.  We werden er getrakteerd op een broodje, kersen, koekjes en thee … we mochten onze picnic-zak dicht laten. 

Na een uurtje reden we verder en rond 15 uur waren we in BEYPAZARI, de wortelstad, omdat in deze regio 60% van de hele Turkse wortelproductie geteeld wordt.  De stad was in een feestroes want ’s anderendaags begon de jaarlijkse festivalweek.DSCN1366 DSCN1374

DSCN1362

Dit bericht is geplaatst in dagboek, Indiareis 2015. Bookmark de permalink.

2 Responses to de wondermooie rit naar BEYPAZARI

 1. Jan Vanden Broeck schreef:

  Hallo Globe-bikers , bedankt voor de foto’s en nog een wonderbaarlijke en liefst vooral
  veilige reis .

 2. jos en wiske schreef:

  Hallo Guido en Agnes,

  Na een paar dagen wachten werden we nu wel erg verwend met jullie laatste berichten.
  Het is en blijft een ongelooflijk avontuur en een fantastische prestatie. Dag in dag uit zien wat er op jullie afkomt, met goede en slechte ervaringen. Maar overal zijn er toch heel fijne mensen te vinden die jullie opvangen en dat doet deugd…. en motiveert om door te gaan.
  Blijf jullie goed verzorgen en probeer toch op tijd eens te rusten als het effe kan.
  We blijven jullie volgen, hou er de moed in, het ga jullie goed.
  Jos en Wiske, Wanakkam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *