Van country-road naar country-road

Uzunköprü verlieten we langs een rustige en nieuw geasfalteerde weg. Na 15 km kozen we resoluut voor het ruwe binnenland en reden we van country-weg naar country-weg met de GPS en via dorpjes die NIET op de kaart staan.  In elk dorpje keken de inwoners verbaasd naar die 2 rare snuiters met hun pothelmen die daar kwamen aangefietst.  Ze loodsten ons naar alle thee-bars … en wij maar cay (thee) drinken, we hoefden zelfs niet eens te betalen en kregen bovenop nog water en koekjes mee ! Het was wel een unieke beleving dat intens contact met de plattelandsbevolking.  Velen waren nieuwsgierig naar ons project, vroegen onze naam en onze leeftijd … ze vonden het ongelooflijk wat wij deden.  Ze discuteerden onderling over de weg die we het best konden volgen … maar ze begrepen niet waarom we die slechte wegen (country-roads) bleven volgen.  Het gaf een heerlijk en rustig gevoel  om tientallen kms zonder verkeer te kunnen rijden tot Malkara.  Van daaruit reden we met veel klimmen en dalen richting Sarköy aan de zee van Marmara.  Maar eerst dronken we in het landbouwdorpje Gölcük nog 2 cay’s ; hier is de tijd blijven stil staan en leven de mensen nog als minstens 50 jaar geleden bij ons, misschien bewust want het ligt amper 10 km van Sarköy en de toeristenbussen rijden hier op 100 m langs het dorp.  Picknicken op de strandboulevard … het was lang geleden en dan 50 km langs een country-kustweg, geklemd tussen de zee en de bergen, naar Gelibolu, onze laatste Europese stop.  Hier genoten we van 2 dagen rust in een aangenaam kader op enkele meters van het strand.  We hebben intussen 3.356 km in onze benen !

Dit bericht is geplaatst in dagboek, Indiareis 2015. Bookmark de permalink.

2 Responses to Van country-road naar country-road

 1. jos en wiske schreef:

  Hallo de wereldfietsers,

  Nu wordt het maar pas spannend…… Europa verlaten, het echte avontuur… ge moet het toch maar doen. Ongelooflijk wat jullie presteren.
  Onze Wanakkam-verjaardag was een succes over de hele lijn. Een prachtige viering in de kerk van Vlezenbeek, met een top-prestatie van het koor (met o.a. Roger en Greta) een volle kerk met onder de aanwezigen de zus van Roger Croegaert en Zr; Jeanne Devos.
  Daarna receptie en buffet in de Casy. Samen met de 120 aanwezige sponsors hebben we genoten. Ook onze sprekers Zr. Jeanne en Steven Vanackere waren enthousiast.We hebben ook jullie laatste mailtje voorgelezen, zo waren jullie er toch ook bij. We sturen nog wel wat foto’s zodra deze klaar zijn.
  Wij kijken vol spanning uit naar jullie belvenissen, bedankt voor de verslagen.
  Hou jullie goed, vele groetjes van het ganse team.
  Jos en Wiske

 2. admin schreef:

  Jos en Wiske, bedankt voor jullie reactie. Kunnen jullie de foto’s van ons vertrek eens doorsturen ?
  Groetjes uit Mustafakemalpasa en van den Iman die juist oproept voor het avondgebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *