Dag 18: van Altenahr naar Bad-Neuenahr

In de JHB van Altenahr worden de plaatsen gegeven zoals vroeger in de refter in de school.
Ik werd voor het avondmaal en het ontbijt gezet bij een familie met 2 kinderen. De papa was een Aziatisch type en bij het gesprek bleek dat het een Vietnamees vluchteling is die reeds 15 jaar in Duitsland woont. Weer een interessante ontmoeting.
Ik had vandaag een relatief korte en gemakkelijke trek, na een klim van 169 m. daalde ik naar de Ahr en zal deze volgen stroomafwaarts tot de monding in de Rijn. Ik had nog geen slapen voor de nacht, dus vertrok ik op tijd en ik was voor 12 uur in Ahrweiler Bad-Neuerahr. Op de toeristische dienst nog eens gaan vragen naar een overnachtingsplaats maar het bleek dat alle goedkope pensionnetjes volzet waren. Het is nog altijd paasvakantie in Duitsland. Efkes getwijfeld om door te stappen tot Bad Breisig maar dit leek me toch een beetje te ver. Dan maar mijn tentje rechtgezet op de camping en nu maar hopen dat het deze nacht niet te veel regent. De doucheruimte is heel net en er staat een relax, je weet nooit waar dit goed voor is.
Iedereen vraagt me altijd ben je niet bang, wel deze avond was ik bang. Ik had eerst door het stadje gekuierd, een terrasje bezocht, mijn boodschappen gedaan, een boekje gelezen en zo was de namiddag direct om. Ineens kwam er een onweer op en ik liep een Italiaans restaurant binnen om iets te eten. Wanneer het iets minder regende ging ik naar de camping, wat zag ik een tak was ei zo na op mijn tent gevallen. Ik heb een uurtje in de sanitaire ruimte gezeten maar het bleef maar waaien. Uiteindelijk een veel te duur hotel geboekt met booking .com, tentje zo goed als mogelijk ingepakt ( met zo’n wind is dat niet eenvoudig) en 3.5 km verder gestapt naar het hotel. Het was de eerste keer dat ik nat werd.
Dit is het voordeel van alleen te zijn, geen discussies, beslissen en weg.

Saffenbug
Genieten
De toegangspoort Ahrweiler
In dit hotel kwam ik terecht
Mijn tent laten drogen
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *