Dag 16: Van Gemund naar Bad Münstereifel

Ik deelde mijn hut met 2 jonge Duitse hikers. Ze boden me direct een tas koffie aan zodat we samen konden ontbijten. Ik legde in mijn beste Engels uit vanwaar ik kwam, waarheen ik ging en ook een woordje uitleg over onze wandel- en fietservaringen en het doel, dorpsontwikkeling in India.
Dit is de reden waarom ik alleen stap, ik ken slechts enkele woorden engels en geen duits, als ik met Guido of andere op tocht ben durf ik niets te zeggen en nu moet ik wel als ik contact wil leggen.
Op mijn planning stond 26 km. maar het werden er weer 30. De afstand is langer enerzijds omdat de berghut 1 km. van het vertrekpunt lag en anderzijds omdat de jeugdherberg van Bad Münstereifel ook een goed stuk buiten het centrum ligt, reken daarbij nog wat rondlopen in de stad en je hebt al snel 4 km meer gestapt.
Ik zit intussen in de hoge Eifel met minder bossen, meer open vlaktes en dorpjes langs mijn weg. Ik genoot van de vergezichten, de weiden staan vol met paardenbloemen wat het landschap nog mooier maakt.
Vandaag heb ik heel wat geklommen 811 hoogtemeters om precies te zijn. De klim naar de JHB was de zwaarste, hij ligt 165 m. boven de stad.

Gewoon mooi
En ook dit
Bad-Münstereifel
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

3 Responses to Dag 16: Van Gemund naar Bad Münstereifel

 1. Johan D'hondt schreef:

  Hoezo,jij durft niets te zeggen??

 2. wilfried schreef:

  je bent goed op weg, doe zo voort
  ps ik ben gisteren voor de tweede keer opa geworden.
  groetjes en hou de moed erin

 3. buon Camino. .. schreef:

  hallo Agnes..met veel plezier en een beetje heimwee en heeeel jaloers lezen we je verhaal. De streek waar je nu doorstappen is onze tweede heimat. . sinds 50 jaar alles al plat gewandeld. .. prachtigE streek.
  Het gaat blijkbaar heen goed.. tof zo… vanaf nu is het alleen nog maar genieten. ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *