Dag 9: van Tienen naar Brustem

Ik had ’s morgens de tijd genomen om te vertrekken, ik wou wachten tot het warmer werd en had geluk in de namiddag werd het zonniger.
Normaal is de afstand tussen Tienen en Sint-Truiden 18 km. Maar de trek stuurde me door Hakendover en als ik de steenweg kruiste was ik nog maar 3 km. Van Tienen verwijderd en had ik al 7 km op mijn teller.
Niet getreurd, enkele km later kon ik genieten van de eerste bloesems. Het was de eerste dag mooi weer en aan de kerk van Orsmaal picknickte ik in het zonnetje voor het lemen kosterhuisje.
Ik wandelde verder door de bloesems en zo bereikte ik Sint-Truiden sneller dan gedacht. Als ik er aan kwam stelde ik vast dat ik er nog nooit was geweest. Ongelooflijk zo’n grote markt vol met terrasjes en in het midden auto’s. Ook hier is koning auto nog de baas. Enkele kerken bezocht, een foto van het stadhuis, geen terrasje maar verder naar Mark en Kris. Ik kwam Mark op mijn weg al tegen en werd er ook goed ontvangen met een mocktail en een lekkere maaltijd. Ik vertelde over de projecten in India en we keken samen naar foto’s van Oeganda en zo wist ik niet dat de Kathedraal van Parijs gedeeltelijk is afgebrand.

Omweg langs Hakendover
Heel toepasselijk kapelletje
Stadhuis van Sint Truiden
Eerste bloesems op mijn weg
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *