Pelgrimstocht van Bredene naar Assisi en Rome


Vertrek op 7 april 2019
Waarom ???
Hoeveel kms ga je per dag doen ???
Wanneer denk je aan te komen ???
Helemaal ALLEEN ???
En hoe doe je dat met je kleren ???

Allemaal vragen die me véél gesteld worden.

 1. De uitdaging
  Na mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in 2011 en mijn fietstrekking naar India in 2015 samen met mijn echtgenoot Guido ben ik aan een nieuwe uitdaging toe.
  Rome stond reeds lang op mijn verlanglijstje en na de stressfractuur 2 jaar terug ben ik opnieuw klaar om te vertrekken. Deze keer stap ik alleen vanuit Bredene met het doel andere pelgrims en mensen te ontmoeten. Bij onze vorige tochten is gebleken dat je veel gemakkelijker contact legt als je alleen bent dan als koppel.
 2. Ik hou van wandelen
  Na onze avontuurlijke fietstochten van Lennik naar Rome, van Sevilla naar Lennik, dwars door Portugal, van Edinburgh naar John o’Groat en terug, vorig jaar van Bredene via Berlijn naar Sint-Petersburg en Helsinki en vele andere fiets- en wandeltochten door Italië, Corfu, Cappadocië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het mooie België ben ik opnieuw toe aan een nieuwe uitdagende wandeltocht. Wandelen gaat trager dan fietsen maar je bent korter bij de natuur.
 3. Vertrekken vanuit Bredene en niet vanuit Reims waar ik in 2015 op doktersbevel moest stoppen.
  Vorig jaar heb ik veel in Duitsland gefietst en heb er vastgesteld dat er veel meer mogelijkheden zijn om aankopen te doen en de overnachtingen zijn er zéér betaalbaar. Wanneer je de Via Francisgena volgt is dit wel moeilijker, we hebben reeds een groot deel van het traject gelopen naar Compostella en zijn er al enkele keren doorheen gefietst. Ik heb er voor gekozen om over de Reschenpas (1.504 m) te stappen, die minder hoog is dan de Sint-Bernhardpas (2.188 m) en die bovendien in het voorjaar vroeger toegankelijk is. De oostelijke route komt door vele streken waar ik nog nooit gefietst of gewandeld heb en volgt een traject via ASSISI, een stad waar ik zeker even wil halt houden. Het enige nadeel is dat deze route 300 km langer is, concreet wil dat zeggen 2 weken langer onderweg.
 4. Met of zonder tent
  Ik neem een klein tentje mee zodat ik mijn budget kan beperken. Slapen in een tentje bij goed weer is altijd erg leuk, vroeg wakker worden bij het fluiten van de vogeltjes neem ik er graag bij.
 5. Pelgrimstocht
  Voor mij betekend het “Lang onderweg zijn, alles loslaten, openstaan voor andere pelgrims en naar hen luisteren en het tot rust komen tijdens deze tocht”.
 6. Sponsoring
  Ik stap ten voordele van een goed doel van Wanakkam, een kleine niet-gouvermentele VZW die kleine projecten in India steunt en verwezenlijkt. Ik stap voor het project nr. 18/08, boren van 2 waterputten voor drinkwater in 2 dorpen in de buurt van Guntur, meer informatie vind je op de website “www.wanakkam.info”.
  Sponsoren kan door storting op rekeningnummer BE55 4239 0951 1144 op naam van VZW WANAKKAM met vermelding “Agnes op weg naar Rome”. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Ik vertrek op zondag 7 april 2019 na de Misviering van 11:00 u. in de Sint-Rikierskerk te Bredene, tijdens de Misviering wil ik bidden voor een veilige tocht. Daarna stap ik naar Brugge mijn eerste stopplaats.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

5 Responses to Pelgrimstocht van Bredene naar Assisi en Rome

 1. Brynaert schreef:

  Hallo, morgen is het zover…wens je een behouden pelgrimstocht Agnes !
  Je hebt een overnachting in Grimbergen gepland .Op 13 april vertrek je vandaar verder.Als het voor jou past stap ik graag een stukje mee die dag . Waar is je overnachtingsadres…..
  Je ziet maar

  Pelgrimgroetjes Simonne

 2. Muylaert schreef:

  Hello, Ik wens je veel goeie moed Agnes. Zonnig, maar ook niet te fel. Malse regen bij minder goe weer. Een lichte ondergrond en veel bergaf. Af en toe een klimmetje voor afwisseling. Een ontluikende natuur is er in alle geval bij en een prachtig parkoers.
  Ik volg je belevenissen zeker met veel belangstelling.

  Groetjes, Danny

 3. Ludo Dekens schreef:

  Goede moed voor deze uitdaging Agnes.
  Ik wist dat je een straffe madam waart en dit initiatief bevestigt dat nog maar eens.
  Hopelijk valt het avontuur goed mee.
  Ik zal je tocht zeker met veel interesse volgen.

 4. Johan schreef:

  Hallo Agnes. Gisteren bij onze eerste beklimming inde Ahrsteig aan jou gedacht.Goede moed.grts johan

 5. wilfried schreef:

  hou de moed erin
  dag per dag, stap per stap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *